Безглутенови мъфини с боровинки

02/04/2019
Panda Life
отPanda LifeНовак18
"За онези, които имат непоносимост към глутена, приготвихме специални безглутенови мъфини с боровинки"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • оризово мляко - 100 мл.
  • кокосова захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • брашно от тапиока - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • сода - ½ к.л.
  • бакпулвер - ½ к.л.
  • кисело мляко - 2 с.л. соево
  • сок от грейпфрут - 1 - 2 с.л.
  • сини боровинки - по 1 - 2 на кексче пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесваме брашната с кокосовите стърготини. Разбиваме яйцето с млякото, ванилията, олиото и захарта. Отделно разбъркваме соевото кисело мляко със содата, бакпулвера и сока от грейпфрут. Прибавяме течните съставки към брашната и разбъркваме до получаването на тесто за кекс.

Разливаме във формички за кексчета и поставяме боровинки във всяко. По желание може да добавим сушени плодове и ядки.

Печем в предварително загрята на 150 – 180 градуса фурна за около 50 мин или до суха клечка.

След като изстинат мъфините, съхраняваме за 12-24 часа в затворен съд и консумираме след това нашите безглутенови мъфини.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар