Начин на приготвяне
Първо се сваряват картофите, обелват се, смачкват се с вилица и се овкусяват със сол.
В тиган се запържва нарязаният на ситно лук и скилидки чесън. След като омекнат, към тях се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.
Прибавя се малко сол и смлян черен пипер. След като омекнат гъбите, цялата смес се прехвърля при картофеното пюре. Добавя се нарязан на ситно копър и всичко се разбърква добре.
Върху плота се разстила единият лист лаваш. Намазва се с картофената смес, поставя се другата кора и отново смес. Двата листа се навиват на стегнато руло, след което то се нарязва на шайби (4-5 см).
По същия начин се процедира и с останалите два листа.
Нарязаните шайби се изпържват в тиган със загрято малко количество олио и от двете страни.
Рулцата от лаваш се консумират още топли, докато са все още хрупкави.