Начин на приготвяне
Маята се смесва със захарта и меда, залива се с водата, съдът се захлупва и престоява на топло за 15 минути.
Маята се изсипва в брашното, солта, черния и червения пипер и се омесва твърдо тесто, което се меси върху поръсена с брашно повърхност 2 минути, или докато стане гладко.
Готовото тесто се поставя в съд, намазва се с мазнина, покрива се с фолио и престоява 45 минути в хладилник.
Тестото се меси още веднъж. После се разделя на 2 топки, всяка от които се разточва с форма на правоъгълник.
Тестото се набожда с вилица и се намазва с леко разбития белтък. Всеки от правоъгълниците се нарязва на 16 триъгълника.
Всеки се поръсва със семената - маково и сусамено. Поставят се в намазнена и набрашнена тава и се пекат в умерена фурна до златисто (около 10 минути).
Коментари