Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Постни рулца от лаваш

Постни рулца от лаваш

Постни рулца от лаваш
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Хрупкави и много ароматни постни рулца, които лесно ще приготвите"

Необходими Продукти

  • лаваш - 4 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • копър
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват картофите, обелват се, смачкват се с вилица и се овкусяват със сол.

В тиган се запържва нарязаният на ситно лук и скилидки чесън. След като омекнат, към тях се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.

Прибавя се малко сол и смлян черен пипер. След като омекнат гъбите, цялата смес се прехвърля при картофеното пюре. Добавя се нарязан на ситно копър и всичко се разбърква добре.

Върху плота се разстила единият лист лаваш. Намазва се с картофената смес, поставя се другата кора и отново смес. Двата листа се навиват на стегнато руло, след което то се нарязва на шайби (4-5 см).

По същия начин се процедира и с останалите два листа.

Нарязаните шайби се изпържват в тиган със загрято малко количество олио и от двете страни.

Рулцата от лаваш се консумират още топли, докато са все още хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: