Арменски лаваш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Арменски лаваш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се слагат маята, захарта, солта и олиото. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Тестото се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на 10 топки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.

Всяка топка се разточва на тънка питка и се пече от двете страни върху нагрят сач или тиган. Питките се редят една върху друга и се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mimi
Mimi
Благодаря за рецептата!ЛАВАШа става страхотен и вкусен.
12.04.2017 07:53