Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб Лаваш

Хляб Лаваш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Хляб Лаваш1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 бр.
"Днес ще ви научим как се прави хляб лаваш"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • царевично брашно - 35 г
  • мая - 2 ч.л., суха
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • яйца - 1 жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от половината брашно, захарта, солта, маята и качамака.

Пресейте останалото брашно и го месете до еластично тесто, като накрая добавете и олиото.

Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топло място, докато увеличи два пъти обема си.

Направете една голяма или две средни питки от тестото, като по желание може да направите линии по дължината им.

Покрийте питките отново и ги оставете за още 30 минути.

Разбийте жълтък с 2 с. л. вода или олио и намажете Лаваша.

Загрейте фурната до 210 градуса и печете хляба за около 20 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Абсолютно съм съгласна,че това не е рецепта за лаваш.Първо няма царевично брашно,второ няма мая,трето се маже с яйце и кисело мляко.А снимката е на някакви пърленки вероятно.Лаваша е издут като балон и е изцяло кух отвътре.Точно за това се маже,за да може яйцето да запечата тестото и да се получи ефекта с издуването.А белия лаваш,който прилича на питките за дюнер не се маже с яйце и се покрива при изваждането от пеща.Но това не е рецепта на никой от двата!Не знам как така си пишете някакви измислени рецепти.Като слагате името на нещо толкова известно като този турски хляб,поне се поинтересувайте наистина как се прави!Ще ви кача снимка,за да добиете някаква представа.
31.05.2016 10:58
Арменец
Арменец
Това всичко друго, но не и Лаваш! :(
14.08.2013 10:56
5
1
Мартин
Мартин
Една голяма грешка. В лаваша няма мая.
31.07.2013 23:29
5
mary_hachy
mary_hachy
Това не е лаваш, според мен!
17.03.2013 13:30
1