Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа пиле със сметана и царевица

Супа пиле със сметана и царевица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Супа пиле със сметана и царевица2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Любимата пилешка супа, но с малко течна сметана - за разкош!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бутче - 1 или 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 гр.
  • царевица - от консерва сладка
  • фиде
  • сметана - може и прясно мляко
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се бутчето с малко сол и черен пипер и 1/2 от главата лук. Вади се бутчето и се махат костите и кожата , месото се накъсва на малки парченца.

В една тенджера се слага маслото в което се запържва другата част от лука. Прибавят се и морковите ситно нарязани като и те леко се запържват.

Сипва се бульона от свареното пиле като се добавя и кубчето бульон, внимава се да не стане много солено. Добавя се и царевицата, вари се супата докато омекнат зеленчуците, прибавя се фидето и се вари още около 8 мин.

Накрая се добавя около 1 ч. ч. прясно мляко или сметана и се вади от огъня.

Поръсва се с магданоз и се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
Не разбирам, защо не качвате снимките ми?! Пише, че са обърнати, но не ги качвам обърнати! Сайта ги обръща. Отгоре на това не са с лошо качество...
27.10.2022 13:06
Ася
Ася
Както се прави застройка - слагаш млякото(студено) в една паница и по - малко добавяш към него от бульона от супата, като го бъркаш. Целта е млякото да не се сипва студено и да се смеси с бульона. После лекичко го изсипваш в супата, като постоянно бъркаш супата. Аз го правих така, не се пресече и стана много вкусно.
10.05.2011 11:50
1
Силвия
Силвия
Млякото топло или студено трябва да бъде ?
04.10.2010 15:46