Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Традиционно сирене по бански

Традиционно сирене по бански

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
58294241
Традиционно сирене по бански1 / 2
28/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"В Банско да отидеш, вкусно Сирене по бански да опиташ - ето това пожелаваме на всекиго"

Необходими Продукти

  • овче сирене - 150 г
  • домати - 1 бр.
  • масло - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • газирана вода - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В глинено гювече се слага натрошеното сирене (ако сиренето е много солено, е добре да се изкисне във вода за няколко часа). Върху него се поставят нарязаните на колелца домати и маслото.

Захлупва се с капак и се задушава около 10 минути в умерена фурна.

Яйцата се разбиват с газираната вода и се изливат върху сиренето и доматите.

Отново се поставя капакът и печеното сирене се държи на огъня, докато повърхността му пожълтее.

Сиренето по бански се поръсва се с черен пипер и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: