Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, прибавете сладко от боровинки /200 г/, разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете брашното с бакпулвера. Разбъркайте до еднородност.
Изсипете сместа в тавичка, застлана с домакинска харти, загладете и изпечете до готовност в загрята фурна до 180 градуса. Извадете блата от формата и охладете.
Разбийте сладкарската сметана на гъст крем, прибавете заквасената сметана и котидж сиренето. Разбъркайте до еднородност.
Разтворете желатина в студена вода, след което го загрейте на водна баня и го прибавете към крема. Разбъркайте.
Нарежете блата на малки правоъгълници. Потопете парчетата в прясно мляко и наредете един ред в тавичка с подвижен ринг.
Изсипете 1/2 част от крема, загладете и намажете със боровинково сладко. Сложете отново ред от правоъгълничета, предварително потопени в прясно мляко.
Изсипете останалата част от крема и загладете.
Оставете формата в хладилник за около 3-4 часа, за да се стегне тортата.
Внимателно отстранете ринга с помощта на остър нож.
Гарнирайте сметановата торта със сладко от боровинки, замразени боровинки и листенца от свежа мента.
Боровинковата торта с котидж сирене е готова.