Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Протеинов хляб с котидж сирене и овесени ядки

Протеинов хляб с котидж сирене и овесени ядки

Протеинов хляб с котидж сирене и овесени ядки
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Да ви е сладко с моя протеинов хляб с котидж сирене и овесени ядки, който е любим на пречистеното масло"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. /171 г/
  • котидж сирене - 217 г
  • овесени ядки - 250 г фини
  • зеленчуков микс - 25 г
  • ленено семе - 50 г
  • бакпулвер - 7 г
  • слънчогледови семки - 31 г белени и сурови
  • сол - на вкус
  • зехтин - 20 мл /екстра върджин/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти, без белените слънчогледови семки, като от зехтина се слага половината, се слагат в купа и се омесват добре.

Фурната се загрява на 180 °C. Правоъгълна форма за хляб се намазва с останалия зехтин и сместа се изсипва вътре.

Заглажда се равномерно, за да се получи хубава форма.

Отгоре хлябът се поръсва с белените слънчогледови семки.

Изпича се до златист загар пълнозърнестия хляб. Сервира се топъл. Много вкусен и пухкав се получи.

Да ви е сладко с моя протеинов хляб с котидж сирене и овесени ядки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: