Гъбена крем супа със синьо сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф80324511011
04/04/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите, нарязваме ги на четвъртинки и ги поставяме в блендер.

Заливаме ги с лимонов сок, за да запазят цвета си и ги блендираме на едри трохи.

Лукът нарязваме на ситни кубчета и го сотираме в маслото. Овкусяваме мазнината с цяла скилидка чесън, мащерка и дафинов лист.

Деглазираме с малко бяло вино сосовете от дъното на тигана.

След като алкохолът се изпари прибавяме към него гъбените трохи. Запържваме ги леко, след което ги заливаме с гъбения бульон.

Варим на средна температура около 15 минути.

Изваждаме дафиновото листо и скилидката чесън и сипваме сметаната.

Гъбената супа къкри на слаб котлон още 10 минути.

В купа намачкваме с вилица сиренето и го смесваме с част от бульона на супата.

Връщаме сместа обратно в тенджерата. Сервираме супата топла, гарнирана с резенче лимон и поръсена с прясна мащерка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар