Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с крем сирене

Гъбена супа с крем сирене

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Гъбена супа с крем сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматна гъбена супичка, уплътнена с топено сирене - истински балсам за небцето"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • лук - 1 гл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • сметана за готвене - 200 мл
  • прясно мляко - 800 мл
  • крем сирене - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на полумесеци. Задушават се и към тях се прибавят нарязаните на ситно лук и чесън.

Когато всичко омекне, се добавят сметаната и прясното мляко, мащерката, сол и черен пипер.

Оставя се супата на слаб огън да поври около 10 мин и се прибавя крем сиренето.

Бърка се постоянно, докато сиренето се разтопи.

Поднася се със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: