Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печен агнешки бут по ориенталски

Печен агнешки бут по ориенталски

Печен агнешки бут по ориенталски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
4
"Специалистите по приготвяне на ароматно агнешко са в Ориента, оттам взехме и тази рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • бадеми - 100 г, смлени
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. краве или маргарин
  • олио - 1 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бута от лойта и ципите, цепнете го с остър нож на няколко места и го натрийте с разбърканите кисело мляко, смлени бадеми, джинджифил, шафран, лют червен пипер и сол, покрийте го с кърпа и го оставете 12 часа в хладилника.

Сложете агнешкия бут в намазнена тава, поръсете го с парченца масло и го печете отначало, покрит с фолио, после го махнете и оставете месото във фурната, докато покафенее и е напълно готово.

Нарежете печеното агнешко на тънки филийки, залейте ги със соса от печенето и сервирайте.

Печеният агнешки бут по ориенталски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: