Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки ребърца по ориенталски

Агнешки ребърца по ориенталски

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Агнешки ребърца по ориенталски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Ароматни и сочно изпечени агнешки котлети на скара - вижте как да си ги приготвите."

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 1 кг (от ребрата)
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л. (сушени стрити листа)
  • рас ел ханут - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • кимион - 1 - 2 щ. (по желание)
  • куркума - 1 щ.
  • лют пипер - 1 щ.
  • лимонов сок - 1 с.л. свеж
  • магданоз - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сложете агнешките котлети в плик за печене.

В подходяща купичка смесете пресования чесън със зехтина, наситнения магданоз, черния пипер, лимоновия сок, кимиона, кориандъра, куркумата, лютия пипер и Рас ел Ханута.

Разбъркайте добре подправките и ги сипете в плика с агнешкото. Затворете и добре разтръскайте, разнесете с ръце, за да се овкуси хубаво месото.

Приберете агнешкото в хладилник за няколко часа - най-добре за цял ден.

Загрейте скарата и изпечете агнешкото до готовност - времето зависи от дебелината.

Когато видите, че котлетите станат с хубав загар, значи са готови - не ги препичайте, за да не изсъхне месото.

Сервирайте със сос по избор и препечени филийки. Идея за нестандартен сос към агнешкото е домашна чеснова майонеза - комбинацията може да не е от най-типичните, но пък е много вкусно.

Агнешките ребърца по ориенталски са чудни!

Вижте и как да си приготвите вкусни агнешки кюфтета или любимата агнешка дроб сармица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: