Начин на приготвяне
Първо сложете агнешките котлети в плик за печене.
В подходяща купичка смесете пресования чесън със зехтина, наситнения магданоз, черния пипер, лимоновия сок, кимиона, кориандъра, куркумата, лютия пипер и Рас ел Ханута.
Разбъркайте добре подправките и ги сипете в плика с агнешкото. Затворете и добре разтръскайте, разнесете с ръце, за да се овкуси хубаво месото.
Приберете агнешкото в хладилник за няколко часа - най-добре за цял ден.
Загрейте скарата и изпечете агнешкото до готовност - времето зависи от дебелината.
Когато видите, че котлетите станат с хубав загар, значи са готови - не ги препичайте, за да не изсъхне месото.
Сервирайте със сос по избор и препечени филийки. Идея за нестандартен сос към агнешкото е домашна чеснова майонеза - комбинацията може да не е от най-типичните, но пък е много вкусно.
Агнешките ребърца по ориенталски са чудни!
Вижте и как да си приготвите вкусни агнешки кюфтета или любимата агнешка дроб сармица.