Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с лопуш, варени яйца и пресен лук

Качамак с лопуш, варени яйца и пресен лук

Качамак с лопуш, варени яйца и пресен лук
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Пролетно, вкусно и много ароматно - предложение, от което сега му е времето да се възползвате"

Необходими Продукти

  • качамак - 250 г
  • лопуш - 20 бр. листа
  • вода - около 500 мл
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • черен пипер - 3 щипки
  • чубрица - 3 щипки
  • сминдух - 2 щипки
  • яйца - 3 бр. варени
  • пресен лук -   1 шепичка нарязан
  • шарлан -   1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата подсолена вода с хималайска сол, сипваме качамака постепенно , като разбъркваме бързо и постоянно, за да не стане на бучки.

Веднага след него сипваме нарязания на малки лентички пресен лопуш, като не спираме да разбъркваме.

След 5 минути подправяме с черен пипер, чубрица, сминдух за аромат и шарлан.  Варим още колкото да се свари качамака, при непрекъснато бъркане.

Още топло сипваме в купички, нарязваме отгоре на кубченца предварително сварените яйчица. Наситняваме  пресния лук и поръсваме  върху порциите.

Поднасяме вкусното ястие на обедната трапеза и му се наслаждаваме още докато е топло!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: