Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Маята не съм я активирала. Покрийте тестото с кърпа и оставете на топло, за да втаса.
Твърдо сварените яйца обелете и нарежете на кубчета. Почистете лука и го нарежете на ситно. Добавете и заквасената сметана и разбъркайте.
Готовото тесто разделете на 3 топки. Всяка топка разточете на кора. С помощта на чаша или ринг изрежете кръгчета.
Всяко кръгче разрежете на кръст, без да разрязвате по средата. В средата на всяко кръгче сложете по 1 ч.л. от плънката.
Оформете розички.
Подредете розичките в тава, застлана с домакинска хартия. Намажете с разбит жълтък.
Изпечете пълнените хлебчета в загрята фурна до златисто.
Хлебните розички с варени яйца и зелен лук са много вкусни.
Коментари