Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Яйцата се сваряват за 10 мин. Обелват се и се изважда жълтъкът. Оставя се настрана.
В голяма купа се изсипва брашното, картофеното нишесте, солта и пудрата захар.
Разбъркват се с телена бъркалка. Добавя се аромат лимон, настърганата кора от лимон и куркумата. В тази рецепта куркумата се използва само за да придаде на тестото интензивен жълт цвят, така че тази подправка е по избор (аз не съм добавяла куркума).
Всичко добре се разбърква и се оставя настрана.
Твърдо сварените жълтъци се минават през цедка, с помощта на шпатула или пръстите на ръката, трябва да паднат в купата като пухкава смес. Добавят се към брашнената смес, разбърква се и се прибавя маслото на кубчета.
Първоначално разбъркването става с вилица, а след това с ръка. Омесва се гладко и хомогенно тесто, което е меко и приятно на допир. Поставя се във фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.
Охладеното тесто се разделя на две, за удобство, а другата част отново се поставя в хладилник. Разточва се , може между две хартии за печене или върху малко брашно, като и точилката се набрашнява, до средна дебелина около 4 мм.
Изрязват се бисквити с шаблон или с чаша около 5-6 см диаметър. Подреждат се в тавата покрита с хартия за печене с малко разстояние една от друга. Намазват се с белтък и се посипват с перлена захар.
Изрезките от тестото се прибавят към второто охладено тесто, отново се разточва и изрязват бисквити, и така докато свърши тестото.
Пече се на 180 градуса за около 13-15 мин трябва да останат бели.
Охлаждат се в тавата, докато стегнат, защото това е маслено тесто и трябва да се охлади преди да се извадят върху решетка.
Лимоновите бисквити (Limonissimo) са готови.
Източник: Fatto in casa da Benedetta