Лимонови кремки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Лимонови кремки
Снимка: Juliya
1 / 3
02/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • за тесто
  • брашно - 380 г
  • суха мая - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 75 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • краве масло - 40 г разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия
  • за крема
  • лимон - 1/2 бр. сок
  • прясно мляко - 350 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • лимонена захар - 10 г
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете млякото, яйцето, маслото, захарта, солта и ванилия и разбъркайте.

Добавете пресятото брашно с маята на части, замесете меко тесто и го оставете на топло място за един час (може да използвате хлебопекарна).

За крема разбъркайте млякото с нишестето, добавете жълтъците, захарта, сложете на умерен огън и бъркайте, докато се сгъсти.

Свалете от котлона, добавете лимоновия сок и маслото, разбъркайте, покрийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади.

Разделете втасалото тесто на 12-14 еднакви част и всяка част разточете на продълговата форма.

Сложете по 1-2 лъжици от крема и оформете кифличките.

Подредете ги в тава с хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете за около 30 минути.

Намажете кремките с прясно мляко или с яйце и печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: