Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пастет»Вегетариански яйчен пастет с лопуш и кисели краставички

Вегетариански яйчен пастет с лопуш и кисели краставички

Вегетариански яйчен пастет с лопуш и кисели краставички
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Толкова лесно, толкова вкусно и изядено за минути - това е резултатът от първия ни Вегетариански яйчен пастет с лопуш и кисели краставички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • лапад - 12 листа
  • кисели краставички - 1 - 2 бр. От буркан
  • краве масло - 3 - 4 с.л. + за намазване на филийките
  • хималайска сол - 1 - 2 щипки, на вкус
  • черен пипер - на върха на ножа
  • пълнозърнест хляб - 6 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на този чуден яйчен пастет с лопуш е много лесно!

Сваряваме твърдо яйцата и ги намачкваме в купичка наситно с вилица. Към него добававяме на малки парченца нарязаните кисели краставички.

Измиваме щателно и нарязваме на ситно 12 средно големи лопушови листа, прясно набрани от градината. Попарваме ги с гореща вода и след 3 минути ги отцеждаме.

Докато са още топли зеленината и яйцата, прибавяме към тях маслото, за да може да се разтопи от топлината. Разбъркваме равномерно заедно с Хималайската сол и черния прясно млян пипер от мелничка.

Намазваме пълнозърнестите филийки с масло и разпределяме върху тях сместа. Оформяме красиво сандвичите и поднасяме в чинии заедно с топъл чай от горски билки!

Лесна и чудесна закуска, с която децата ще заобичат лопуша!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: