Начин на приготвяне
Приготвянето на този чуден яйчен пастет с лопуш е много лесно!
Сваряваме твърдо яйцата и ги намачкваме в купичка наситно с вилица. Към него добававяме на малки парченца нарязаните кисели краставички.
Измиваме щателно и нарязваме на ситно 12 средно големи лопушови листа, прясно набрани от градината. Попарваме ги с гореща вода и след 3 минути ги отцеждаме.
Докато са още топли зеленината и яйцата, прибавяме към тях маслото, за да може да се разтопи от топлината. Разбъркваме равномерно заедно с Хималайската сол и черния прясно млян пипер от мелничка.
Намазваме пълнозърнестите филийки с масло и разпределяме върху тях сместа. Оформяме красиво сандвичите и поднасяме в чинии заедно с топъл чай от горски билки!
Лесна и чудесна закуска, с която децата ще заобичат лопуша!
Чудно Вкусно!