Родопски локумки

07/04/2019
"Локумки, които се топят в устата, приготвени по стара Родопска рецепта - непременно опитайте "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 029
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мас - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щопка
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • газирана вода - 200 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • локум - 2 опаковки с орехи
  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - за овалване
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме свинската мас и към нея добавяме солта, 1 ч.л.л захар, яйцето и газираната вода. Разбиваме и малко по малко добавяме брашното, смесено с бакпулвера.

Омесваме меко тесто и го оставяме за 15 минути настрани.

След това го разделяме на топки, големи колкото ябълка. Разточваме всяка топка на кора, дебела около 0. 5 см и правим разрези за да се получат 8 триъгълничета.

Във всеки триъгълник поставяме по малко локум и навиваме на кифличка.

Подреждаме в тавичка и печем на 200 градуса 10-15 минути. Докато са още горещи локумките ги овалваме в пудрата захар, смесена с ванилията.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар