Родопски локумки

Родопски локумки5 / 5
07/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Локумки, които се топят в устата, приготвени по стара Родопска рецепта - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • мас - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щопка
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • газирана вода - 200 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • локум - 2 опаковки с орехи
  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - за овалване
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме свинската мас и към нея добавяме солта, 1 ч.л.л захар, яйцето и газираната вода. Разбиваме и малко по малко добавяме брашното, смесено с бакпулвера.

Омесваме меко тесто и го оставяме за 15 минути настрани.

След това го разделяме на топки, големи колкото ябълка. Разточваме всяка топка на кора, дебела около 0. 5 см и правим разрези за да се получат 8 триъгълничета.

Във всеки триъгълник поставяме по малко локум и навиваме на кифличка.

Подреждаме в тавичка и печем на 200 градуса 10-15 минути. Докато са още горещи локумките ги овалваме в пудрата захар, смесена с ванилията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#255465
Потребител#255465
Само не разбирам как с две чаени чаши брашно на две чаени чаши мас омесихте тесто??? Объркахте мерките или просто копирате и публикувате? Че и четирима са ги направили без да коментират???
19.12.2020 20:17