Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Постни локумки с бакпулвер

Постни локумки с бакпулвер

Постни локумки с бакпулвер
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Пости или не, на душата ѝ се иска нещо сладичко, затова ви предлагаме да опитате тези разкошни постни локумки с бакпулвер"

Необходими Продукти

  • олио - 100 мл
  • домашно вино - 150 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л. за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - 3 - 4 с.л. за поръсване
  • локум - 1 кутия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парченце локум се реже на 4 части. В средата на брашното сипваме вино, олио, пудра захар и ванилия. Разбърква се добре и добавяме бакпулвера, като отново се разбърква.

Когато се получи топка тесто, леко се измесва с брашното, получава се еластично като пластелин тесто, без да лепне.

Разделя се на две части, оформяме фитили и нарязваме на 10-12 части. Всяко парче тесто се сплесква, поставя се парче локум и оформяме на топче.

Нареждат се върху хартия за печене или силиконово килимче - незалепващо.

Печем сладките в загрята фурна 15-20 минути. Изваждат се върху хартия, поръсена с 1-2 с.л. пудра захар, отгоре се поръсват с останалата захар.

Много вкусни и лесни за приготвяне постни локумки.

Може да съхранявате локумките в кутия до 7 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: