Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладки пълнени зайци за Великден

Сладки пълнени зайци за Великден

Сладки пълнени зайци за Великден1 / 2
26/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Хем красиви, хем ужасно вкусни са тези пълнени великденски зайчета"

Необходими Продукти

  • За 12 заека
  • брашно - 500 г
  • белтъци - 2 бр.
  • марципан - 100 г
  • мляко - 200 мл прясно
  • сметана - 2 с.л.
  • масло - 125 г краве или маргарин, меко
  • стафиди - 2 с.л.
  • мая - 42 г
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 75 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, разтворената в млякото мая, мекото масло, ванилията, захарта и солта омесете гладко тесто и го оставете да престои на топло място 30 мин.

Разточете тестото на кора с дебелина 3-4 мм, изрежете 24 заека и намажете краищата им с единия белтък.

На 12 от тях поставете по 1 ч.л. от плънката, която сте приготвили предварително от настъргания марципан, смесен с втория белтък и стафидите, отгоре поставете другите великденски зайци и прилепете краищата им.

За очички сложете по една стафида и оставете готовите зайци 30 мин на стайна температура, след което ги изпечете за 30 мин във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: