Начин на приготвяне
В дълбока купа наливаме хладката вода, като към нея добавяме първо мармалада, а след това захарта.
Разбъркваме много добре с шпатула.
Пресяваме брашното и към него добавяме бакпулвера.
Разбъркваме добре, като прибавяме смлените и нарязаните орехи.
Изсипваме ги в купата при течната част и бъркаме, докато сместа стане еднородна. Накрая прибавяме и канелата.
Готовата смес изсипваме в тава, която сме намазнили и набрашнили.
Разклащаме тавата, за да се разпредели тестото равномерно, и поставяме в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Оставяме да се пече до готовност.
Изваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите.
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов.