Сладки за Великден

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сладки за Великден1 / 2
06/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25-30 бр.
"На един от най-светлите християнски празници почерпете за здраве близките си с вкусни сладки за Великден"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • ядки - 100 г смлени орехи или други ядки
  • пудра захар - 300 г
  • яйца - 2 броя
  • масло - 200 г краве
  • коняк - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сладко - за слепване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма тава, разстелете го и го сложете в предварително загряна на 220 градуса фурна леко да се запече. Малко преди да започне да сменя цвета си, добавете смлените орехи и разбърквайте периодично. Що леко сменят цвета си, ги извадете от фурната и оставете да се охладят.

След това смесете брашното с ядките с пудрата захар, ванилията и канелата. Добавете яйцата, коняка и нарязаното на парченца студеното масло. С ръка омесете до хомогенно тесто, като при нужда, ако повечко лепне, добавете още малко брашно.

Готовото тесто оставете за половин час в хладилник. След това го разточете на тънка кора и изрежете бисквити с желаните от вас формички. Подреждайте сладките в тава с хартия за печене и сложете да се изпекат в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко. Оставете да престоят в затворен съд за 1 денонощие преди да ги поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: