Начин на приготвяне
Разбиваме маргарина със захарта и ванилената захар. След това прибавяме яйцето, майонезата, ванилията, лимоновия сок, брашното със содата.
Брашното го прибавяте по малко и бъркате с лъжица, докато получите по-гъста смес от тази за кекс. В тавата от фурната, застлана с хартия за печене, шприцоваме с пош и накрайник цветенца.
Печем ги в загрята умерена фурна 180 грaдуса до леко порозовяване. След като ги извадим от фурната ги поръсваме с пудра захар.
Майонезата, която ползвах, е домашна. Направих я, като в буркан от компот сложих 2 яйца, щипка лимонтузу, 2-3 щипки сол и долях олио до половината от буркана.
С пасатора за 1-2 минути с издърпване отдолу нагоре получих майонезата. Ако ви се вижда рядка - сложете още малко олио.