Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Безглутенови мъфини с ябълки и канела

Безглутенови мъфини с ябълки и канела

Panda LifePanda Life
Чирак
7031495
Безглутенови мъфини с ябълки и канела
Снимка: Panda Life
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Ако не ви понася глутенът, но си падате по мъфините, ето перфектната рецепта за вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кокосова захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • соево кисело мляко - 3 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • брашно от тапиока - 5 с.л. + колкото поеме
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л. + 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълката и я оставяме да пусне сока си.

Разбиваме яйцето с кокосовата захар и ванилията. Разтваряме содата в киселото мляко и прибавяме към яйцето. Добавяме брашното от тапиока и допълваме до получаването на тесто за кекс.

Изстискваме настърганата ябълка и овалваме в канелата. След това я прибавяме към сместа и разбъркваме добре.

Наливаме формичките за мъфини до средата и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 мин или до суха клечка.

След като изстинат кексчетата, съхраняваме в затворен съд поне 12 часа и консумираме след това.

Безглутеновите мъфини с ябълки и канела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: