Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Меки кифлички с ябълки, канела и сусам

Меки кифлички с ябълки, канела и сусам

Меки кифлички с ябълки, канела и сусам
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Есента е точният сезон, в който да приготвяме честичко от тези кифлички с ябълки"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 грама
  • яйца - 2 броя (без 1 жълтък)
  • мая - 20 грама
  • захар - 7 с.лъжици
  • вода - 100 мл (за маята)
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 щ.
  • плънка
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • ябълки - 1 голяма
  • канела - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята с лъжица захар и две лъжици брашно в топла вода. Разбъркайте и оставете да шупне.

Смесете готовата мая заедно с останалите посочени продукти и замесете средно меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете на топло, за да втаса за около час.

Разделете тестото на 3 части. Всяка една разточете на кръгла кора и всяка кора нарежете на триъгълници.

Обелете ябълката и я нарежете на кубчета, поръсете с канелата и захарта. Оставете да престои и после отцедете излишната течност, за да овлажнява тестото.

В широката част на всеки триъгълник сложете от ябълковата плънка (по 1 лъжичка). Навийте на кифлички, а при върха направете 2 разреза.

Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките кифлички. Оставете да бухнат за 15 минути. Намажете ги с разбития с малко олио жълтък и ги поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кифличките до готовност.

Меките кифлички с ябълки, канела и сусам са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: