Начин на приготвяне
Натрошете маята с лъжица захар и две лъжици брашно в топла вода. Разбъркайте и оставете да шупне.
Смесете готовата мая заедно с останалите посочени продукти и замесете средно меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете на топло, за да втаса за около час.
Разделете тестото на 3 части. Всяка една разточете на кръгла кора и всяка кора нарежете на триъгълници.
Обелете ябълката и я нарежете на кубчета, поръсете с канелата и захарта. Оставете да престои и после отцедете излишната течност, за да овлажнява тестото.
В широката част на всеки триъгълник сложете от ябълковата плънка (по 1 лъжичка). Навийте на кифлички, а при върха направете 2 разреза.
Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките кифлички. Оставете да бухнат за 15 минути. Намажете ги с разбития с малко олио жълтък и ги поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кифличките до готовност.
Меките кифлички с ябълки, канела и сусам са чудни!