Начин на приготвяне
Почистете пилешкото филе от ципите и нарежете на жулиени. Овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете глава лук на ситно.
Сипете зехтин в дълбок тиган и задушете лука с щипка сол за кратко. След това добавете пилешкия бульон и гответе до омекване.
Накълцайте ситно скилидките чесън и прибавете в тигана. Задушете чесъна за кратко при лука. Добавете пилешките филенца заедно с парченце масло и ги запържете до златисто.
През това време сложете фетучините да се варят в подсолена вода до ал денте.
След като пилешкото се запържи, добавете сметаната и крема сиренето. Подправете с черен пипер и лют червен пипер и разбъркайте ястието. Гответе за още минута-две. Когато сосът се сгъсти, добавете настърганото сирене Пармезан.
Извадете фетучините ал денте, отцедете ги от водата и ги прехвърлете в тигана при пилешкото. Гответе пастата във соса за минута-две, за да поеме всички вкусове и аромати и свалете от котлона.
На финала поръсетефетучините с пиле и сметана със свеж магданоз и сирене Пармезан и сервирайте.