Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сачове»Пилешко със сметанов сос и зеленчуци на сач

Пилешко със сметанов сос и зеленчуци на сач

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114129
Пилешко със сметанов сос и зеленчуци на сач
Снимка: Потребител#246858
1 / 2
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Чуден сач с пилешко месце и още вкусотийки"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • броколи - 100 г
  • моркови - 5 бр.
  • чушки - 4 бр. пресни
  • гъби - 200 г пресни
  • царевица - 100 г /от консерва/
  • бекон - 200 г
  • сметана - 100 г заквасена
  • сирене - 100 г топено
  • кашкавал - 200 г
  • джинджифил - 1 бр. грудка
  • соев сос - 2 с.л.
  • къри
  • олио 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сачът се намазва обилно с олио и се изчаква да попие за 10 минути.

Пилешкото месо се нарязва на малки пилешки хапки. Подготвят се морковите и чушките на парчета.

Сачът се слага на котлона да се затопля. Продължава се с нарязване на измитите гъби. Беконът се нарязва на жулиени и броколи на малки китки.

В сгорещения сач се запича пилешкото. Последователно се добавят морковите, чушките, броколите, гъбите, беконът и царевицата, като се бърка непрекъснато.

Прибавя се обеленият и настърган джинджифил.

Сметаната се разбърква със соевия сос и къри на вкус. Излива се в ястието. Отгоре се разпределя топеното сирене на парченца.

Разбърква се за последно и се дърпа от котлона. Ястието ще продължи да къкри още 15 минути в сача. Поръсваме вкусния сач с настърган кашкавал и сервираме.

На този пилешки сач много му отива червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: