Начин на приготвяне
Загрейте виното и захарта в тенджера. Когато сместа заври поставете дюлите, нарязани на половинки, да се пошират.
Смесете обикновеното и бадемовото брашно, бакпулвера и содата. Добавете индийското орехче и канелата.
В друг съд разбийте мекото масло с кафявата захар. Прибавете яйцата. Разбийте и добавете меда и разбъркайте отново. Обединете сухите и течните състаки и разбъркайте добре. Намажете с масло формата, в която ще печете кейка.
Нарежете пошираните дюли на филийки. Подредете на розета на дъното на тавата. Залейте с 1/3 от сиропа от поширането. Излейте базата за кейка върху плодовете. Изпечете на 180 градуса за 40-50 мин.
Охладете изпечения кейк напълно и обърнете върху чиния.