Обърнат кейк с дюли

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Обърнат кейк с дюли
Снимка: Храна за Душата
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Знаете, че повече няма да искате да погледнете друг кейк, веднъж опитали този"

Необходими Продукти

  • дюли - 2 - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 130 г
  • масло - 140 г
  • брашно - 250 г
  • бадемово брашно - 70 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • За поширането
  • вино розе - 1 л
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте виното и захарта в тенджера. Когато сместа заври поставете дюлите, нарязани на половинки, да се пошират.

Смесете обикновеното и бадемовото брашно, бакпулвера и содата. Добавете индийското орехче и канелата.

В друг съд разбийте мекото масло с кафявата захар. Прибавете яйцата. Разбийте и добавете меда и разбъркайте отново. Обединете сухите и течните състаки и разбъркайте добре. Намажете с масло формата, в която ще печете кейка.

Нарежете пошираните дюли на филийки. Подредете на розета на дъното на тавата. Залейте с 1/3 от сиропа от поширането. Излейте базата за кейка върху плодовете. Изпечете на 180 градуса за 40-50 мин.

Охладете изпечения кейк напълно и обърнете върху чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: