Начин на приготвяне
Маслото се разтопява на котлона в тавичката или формата за кейка.
Към него се прибавят шест супени лъжици захар. Оставя се захарта да получи карамелен цвят, след което формата се дръпва от котлона.
Крушите се обелват, почистват от семки, нарязват на се по-дължина на тънки резенчета и нареждат в кръг върху карамела.
В купа се разбиват яйцата и захарта на крем. При непрекъснато бъркане на тънка струйка се наливат, първо, прясното мляко, а след него и олиото.
Брашното се пресява и на порции заедно с бакпулвера, ванилията и джинджифила се добавят към останалите разбити продукти.
Сместа се разбърква до еднородност и се разпределя върху крушите.
Кейкът с круши се пече в предварително загрята на 180°C фурна за около 30 минути.
Когато е готов, се изважда от фурната, оставя се леко да се охлади и се обръща върху поднос или чиния.
Сервира се обърнат кейк с круши, поръсен с пудра захар.