Начин на приготвяне
Ориз от вида на Арборио, къси и овални зрънца, се сварява във вода или може и в бульон по ваш избор до готовност, но не бива да е разварен.
Овкусява се с малко куркума, сол и черен пипер. Когато изстине, се добавя пармезан или, както аз, кашкавал - в случая около 150 грама.
Правят се оризови топчета, големи колкото мандарини, като в средата се поставят топчета топено сирене (моцарела). Аз разрязах на две, както показах на снимката, топени сиренца и ги оформих като топчета.
Овалват се в брашно, яйце и галета.
Оставят се около 15 минути във фризера или около час в хладилника. Пържат се в олио в малка касерола, толкова, колкото да ги покрие, и на не много висока температура, за да не се разтопи сиренето.
Оставят се върху домакинска хартия, докато попие мазнината. Това количество е за 16 броя аранчини.
За чесновия сос: кисело мляко, малко горчица, копър на ситно нарязан (може и сух), чесън на прах, които се разбъркват до получаване на еднородна маса. Оризовите кюфтета се сервират топли.
Аранчините с топено сирене са много вкусни!
Източник: Aneliq Marius Peevi от Кулинарна мрежа