Начин на приготвяне
Брашното се измесва със студеното омекнало масло и щипка сол, като малко по малко се сипва вода, докато се получи гладко еластично тесто.
Завива се във фолио и се оставя на студено 30 минути.
Спанакът се размразява и се бланшира няколко минути във вряща вода. Отцежда се и се нарязва на ситно, след което се разделя на 6 порции.
Яйцата се разбиват и се смесват с топеното сирене, предварително нарязано на ситно, като накрая се прибавя и сметаната.
Подправя се със сол и черен пипер и ситно нарязан магданоз. Кашкавалът се нарязва на ивици.
Тестото се разточва на кора с дебелина около 2 мм и се застилат формичките за тарталетки, като се изтегля и по стените.
Тестото на дъното се набожда с вилица. Слагат се кашкавалът и спанакът и се заливат с яйчно-сметановата смес.
Тарталетите се запичат в предварително загрята до 210 °С фурна около 30 минути. Изваждат се от формичките.
Тарталетките с топено сирене и спанак са готови.