Начин на приготвяне
Кашкавалът се нарязва на много дребни кубчета. Морковът се обелва и се настъргва на фино ренде. Сиренето се натрошава. Зеленият лук се реже на много ситно.
Оризът се измива, слага се в тенджера и се залива с 3 ч.ч. вода. Добавят се сол, черен пипер и олио и се слага на котлона да се свари. След като е готов, се оставя да се охлади напълно.
В дълбока купа се смесват всички съставки, без кашкавала и се омесва оризова кайма. Взима се от нея малко количество, разстила се на навлежнена длан и се слага парче кашкавал. Оформя се на топче внимателно, за да не се разкашка и се слага в поднос. Така се процедира, докато оризът свърши.
В малка купичка се разбиват яйцата с щипка сол. В две купички се слагат брашното и галетата.
Тава се застила с хартия за печене, която се намазва с олио. Взима се топка ориз и се овалва първо в яйце, после в брашно и накрая в галета. Така се процедира с всички топки.
От това количество продукти, излизат 20 кюфтета от ориз.
Подреждат се в тавата и се пекат в предварително нагрята фурна на 200 градуса до златисто. Можете да поднесете готовите оризови кюфтета със сос по избор. Да ви е сладко!