Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аранчини със сирене и кашкавал

Аранчини със сирене и кашкавал

Аранчини със сирене и кашкавал
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Вкусът на Италия и на нашата трапеза с тези вкусни оризови кюфтенца!"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 100 г
  • краве сирене - 100 г
  • ориз - 250 г
  • вода - 3 ч.ч.
  • лук - 1/2 връзка зелен
  • морков - 1 бр.
  • сух магданоз - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • сол
  • пармезан - 30 гр фино настърган
  • олио - 20 мл
  • За панировка
  • галета - 100 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на много дребни кубчета. Морковът се обелва и се настъргва на фино ренде. Сиренето се натрошава. Зеленият лук се реже на много ситно.

Оризът се измива, слага се в тенджера и се залива с 3 ч.ч. вода. Добавят се сол, черен пипер и олио и се слага на котлона да се свари. След като е готов, се оставя да се охлади напълно.

В дълбока купа се смесват всички съставки, без кашкавала и се омесва оризова кайма. Взима се от нея малко количество, разстила се на навлежнена длан и се слага парче кашкавал. Оформя се на топче внимателно, за да не се разкашка и се слага в поднос. Така се процедира, докато оризът свърши.

В малка купичка се разбиват яйцата с щипка сол. В две купички се слагат брашното и галетата.

Тава се застила с хартия за печене, която се намазва с олио. Взима се топка ориз и се овалва първо в яйце, после в брашно и накрая в галета. Така се процедира с всички топки.

От това количество продукти, излизат 20 кюфтета от ориз.

Подреждат се в тавата и се пекат в предварително нагрята фурна на 200 градуса до златисто. Можете да поднесете готовите оризови кюфтета със сос по избор. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: