Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с топено сирене и мортадела

Питка с топено сирене и мортадела

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Питка с топено сирене и мортадела
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Топено сиренце и саламче - тази питка съвсем не е обикновена"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 800 г
  • топено сирене - 200 г
  • мортадела - 300 г с чушки и маслини
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете тестото на две части. Всяка разточете на кора с дебелина 2-3 см. Изрежете кръгчета 0.7 см.

В единия край на всяко кръгче поставете плънка от нарязаните на кубчета сирене и мортадела. Похлупете с другия и ги прегънете на две.

Наредете всички кръгчета в намаслена тава.

Оставете питката да втаса, намажете с разбитото яйце с олио и печете на 200 градуса за 30-35 минути.

Питката с топено сирене и мортадела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглежда много апетитна и пухкава!
27.07.2016 13:57