Начин на приготвяне
Щом заври водата, сипваме бавно и постепенно царевичния грис. Можем да си помагаме при разбъркването с телена бъркалка, защото тя предотвратява образуването на бучици слепен грис.
Добавяме хималайската сол и на ситно нарязаните листа киселец (или лопуш по желание) и праз и постоянно разбъркваме (вече с дървена плоска бъркалка).
Като е почти готово - добавяме на вкус подправките - кимион, кориандър, черен млян пипер, сушен босилек (ситно стрит) и шарлана. Като се овкуси и свари царевичният грис, преместваме от котлона и пасираме на фино пюре с пасатор.
От зелените листенца цялостно се оцветява и придобива хубав зелен цвят.
Поднасяме още топло - преди да се е стегнало, и украсяваме с маслини.
Приятно зелено царевично пюре с киселец (или лопуш) и праз!
Много лесно да приготвяне!