Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Разядки»Чеснова разядка с лопуш и слънчогледови семки

Чеснова разядка с лопуш и слънчогледови семки

Чеснова разядка с лопуш и слънчогледови семки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
09/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • слънчогледови семки - 1/2 ч.ч., белени сурови
  • пресен чесън - 1 - 2 стръка, перца
  • левурда - 3 - 4 листа пожелание
  • магданоз - 1/2 връзка
  • слънчогледов тахан - 1 - 2 с.л.
  • лопуш - 12 - 15 листа лапад
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. на вкус, фина
  • вода
  •  
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме слънчогледовите семки за половин час в 1 ч.ч. изворна вода, като преди това сме ги измили.

Докато семките се събуждат, в нутрибулет или блендер с голяма мощност сипваме съставките: чесновите перца, левурдата и магданоза, нарязани на ситно. Добавяме и попарения нарязан лопуш / лапад, прясно набран преди това от градината.

Сипваме слънчогледовия тахан, черния пипер и овкусяваме с хималайската сол - на вкус.

Прибавяме към блендера вече набъбналите отцедени слънчогледови семки, разбъркваме и добавяме малко вода - колкото да се улесни процесът на смилане, но не и да става твърде воднисто.

Количеството вода е относително във всеки случай, затова не може конкретно да се уточни.

Смиламе хубаво, като спираме блендера за почивки 2-3 пъти. Готово!

Сипваме разядката в купичка или дълбока чиния и сервираме с хлебчета, крекери, питка, салати, паста, към пържени тиквички и др.

Веган зелена чеснова разядка с нежна консистенция!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: