Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска чорба с пресечена застройка

Свинска чорба с пресечена застройка

Свинска чорба с пресечена застройка
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински гърди - 300 г с кост
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр. настърган
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • масло - 40 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварих до готовност свински гърди с кост. Извадих месото и в бульона добавих ситно нарязана глава лук, 1 червена чушка, стръкчета целина и настърган морков.

Варих зеленчуците на бавен огън до омекване и добавих ориза. Овкусих със сол, черен пипер и джоджен и добавих накъсаното месо.

Оставих на бавен огън до сваряване на ориза. Добавих кубче масло.

Свалих от котлона и застроих супата с 1 разбито яйце, изсипано през гевгир.

Вкусно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина вкусна супа!
31.10.2021 23:36