Начин на приготвяне
Телешкото шкембе се чисти и измива добре (моето беше от Лидл и беше много добре изчистено).
След това се слага в тенджера под налягане и се вари към 1., 5 - 2 часа.
Когато изстине, се нарязва на ситно.
В отделна тенджера се слага бульона от варенето на шкембето (ако е останало малко количество, се добавя и вода) и нарязаното на ситно шкембе. Посолява се и се оставя да заври.
В отделна купа се разбиват яйцата, брашното и киселото мляко.
Когато бульонът заври, се прибавя малко към яйцата, докато се уеднакви температурата.
След това застройката се изсипва при бульона в тенджерата. Оставя се отново да заври.
В отделен съд се загрява олиото, прибавя се червеният пипер и се изсипва в тенджерата.
Коментари