Ароматна скумрия на скара (маринована с ориенталски подправки)

ЗорицаЗорицаГуру94525629154
10/04/2019
"Мариноваш и печеш, после ядеш, колкото можеш ... и още малко след това, защото не може да спреш, толкова е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 912
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • скумрия - 6 бр. едра
  • морска сол - 1 с.л. смляна
  • розов пипер - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • бял пипер - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1 к.л. семена
  • кимион - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 к.л. на люспи
  • джинджифил - 2 к.л. изсушен
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 3 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват, измиват и разделят на филета. Обезкостяват се и се подсушават.

Поръсват се със смлените подправки - морска сол, черен, бял, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, сушен стрит магданоз.

Покриват се и се оставят на хладно, за да се овкусят поне за час, може и за една нощ.

След това се поливат със зехтина и се изпичат на добре загрята скара за по няколко (около 5-6 ) минути от всяка страна.

Филетата грилована скумрия се поливат със сока от лимона.

Поднасят се със сезонна салата или гарнитура по избор. И...много добре изстудено бяло вино или бира!

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Зорица
Зорица
11.04.2019 10:39
Благодаря :) Поздрави!
6
0
Геновева
Геновева
11.04.2019 09:43
Чудесна рецепта... браво!
5
0