Ароматна скумрия на скара (маринована с ориенталски подправки)

10/04/2019
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727224
"Мариноваш и печеш, после ядеш, колкото можеш ... и още малко след това, защото не може да спреш, толкова е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 101
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • скумрия - 6 бр. едра
  • морска сол - 1 с.л. смляна
  • розов пипер - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • бял пипер - 1 к.л. смлян
  • кориандър - 1 к.л. семена
  • кимион - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 к.л. на люспи
  • джинджифил - 2 к.л. изсушен
  • чесън - 3 к.л. на люспи
  • магданоз - 2 к.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 3 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват, измиват и разделят на филета. Обезкостяват се и се подсушават.

Поръсват се със смлените подправки - морска сол, черен, бял, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, сушен стрит магданоз.

Покриват се и се оставят на хладно, за да се овкусят поне за час, може и за една нощ.

След това се поливат със зехтина и се изпичат на добре загрята скара за по няколко (около 5-6 ) минути от всяка страна.

Филетата грилована скумрия се поливат със сока от лимона.

Поднасят се със сезонна салата или гарнитура по избор. И...много добре изстудено бяло вино или бира!

Добър апетит и наздраве! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Зорица
Зорица
11.04.2019 10:39
Благодаря :) Поздрави!
4
0
Геновева
Геновева
11.04.2019 09:43
Чудесна рецепта... браво!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв