Начин на приготвяне
Скумриите се почистват, измиват и разделят на филета. Обезкостяват се и се подсушават.
Поръсват се със смлените подправки - морска сол, черен, бял, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, сушен стрит магданоз.
Покриват се и се оставят на хладно, за да се овкусят поне за час, може и за една нощ.
След това се поливат със зехтина и се изпичат на добре загрята скара за по няколко (около 5-6 ) минути от всяка страна.
Филетата грилована скумрия се поливат със сока от лимона.
Печената риба се поднася със сезонна салата или гарнитура по избор. И...много добре изстудено бяло вино или бира!
Ароматната скумрия на скара (маринована с ориенталски подправки) е много вкусна.
Коментари