Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ароматна скумрия на скара (маринована с ориенталски подправки)

Ароматна скумрия на скара (маринована с ориенталски подправки)

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Ароматна скумрия на скара (маринована с ориенталски подправки)
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Мариноваш и печеш, после ядеш, колкото можеш ... и още малко след това, защото не може да спреш, толкова е вкусно"

Необходими Продукти

  • скумрия - 6 бр. едра
  • морска сол - 1 с.л. смляна
  • розов пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • бял пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • кориандър - 1/2 ч.л. семена
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. на люспи
  • джинджифил - 1 ч.л. изсушен
  • чесън - на люспи
  • магданоз - 1 ч.л. изсушен, стрит
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - от 3 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват, измиват и разделят на филета. Обезкостяват се и се подсушават.

Поръсват се със смлените подправки - морска сол, черен, бял, розов пипер, кимион, кориандър, джинджифил, чесън и лют пипер на люспи, сушен стрит магданоз.

Покриват се и се оставят на хладно, за да се овкусят поне за час, може и за една нощ.

След това се поливат със зехтина и се изпичат на добре загрята скара за по няколко (около 5-6 ) минути от всяка страна.

Филетата грилована скумрия се поливат със сока от лимона.

Печената риба се поднася със сезонна салата или гарнитура по избор. И...много добре изстудено бяло вино или бира!

Ароматната скумрия на скара (маринована с ориенталски подправки) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесна е !
13.07.2022 06:19
2
1
Покажи всички подкоментари
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна!!!
31.03.2022 21:20
2
1
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
Благодаря :) Поздрави!
11.04.2019 10:39
7
Геновева
Геновева
Чудесна рецепта... браво!
11.04.2019 09:43
6