Бадемово реване

Vili NaidenovaVili NaidenovaНовак281
11/04/2019
"Сочно реване с дъх на бадеми, защото животът е прекалено кратък, за да го прекарвате в строги диети"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо656
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • бадемово брашно - 1/2 ч.ч.
  • грис - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 2 пакетчета
  • за сиропа
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви невероятно реване с дъх на бадеми.

В касерола слагате захарта и водата за сиропа и я слагате на котлона да заври. Прибавяте една ванилия и по ваше желание малко сок от лимон за леко кисел вкус.

От момента на завиране на сиропа му трябват не повече от 2-3 минути и е достатъчно. Сваляте от котлона и оставяте да изстине.

В купа разбивате яйцата със захарта, докато се разтвори захарта. Прибавяте двата вида брашно с бакпулвера, гриса и ванилията.

Разбивате добре до получаването на хомогенна смес. Ако искате вкусът на бадемите да се усеща повече променете грамажите на двете брашна, но крайното количество не трябва да надвишава 1 и 1/2 ч.ч.

Слагате сместа за реването в предварително намазнена тавичка и слагате да се пече на 150 градуса за около 30 минути.

Готовия блат се оставя да изстине съвсем леко. Блатът трябва да е топъл, а сиропът да е охладен, за да се сиропира сладкишът. Никога не сиропирайте ако и двата компонента са топли, блатът ще се разкашка и сладкишът ви няма да има същата консистенция.

И така сиропирате и оставяте блата да поеме сиропа.

Режете бадемовото реване и готово - страхотен лек сладкиш за поднасяне със следобедното кафе.

Бон Апети!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар