Начин на приготвяне
Сипваме водата в касерола, лимоновия сок и захарта. Оставяме да заври. Щом това стане, оставяме на котлона за около 7 минути. Сваляме от огъня.
Приготвяне на блата:
В купа сипваме маслото, нарязано на кубченца и го разтапяме в микровълновата. Оставяме да се охлади. Добавяме захарта и разбиваме с бъркалка.
Сипваме брашното и отново разбъркваме до хомогенност. Прибавяме и гриса, разбъркваме до хомогенност. Наливаме малко по малко млякото, което е на стайна температура, и разбъркваме след всяко добавяне.
Сипваме и ванилията, разбъркваме и добавяме лимоновата кора. Отново разбъркваме, следват кокосовите стърготини. Пресяваме и бакпулвера.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка (22 см). Печем в загрята на 180⁰С фурна за 30 минути. Като е готово, го изваждаме и оставяме да се охлади 10 минути във формата.
Надупчваме реването по цялата повърхност, за да може сиропът да проникне навсякъде. Заливаме внимателно със сиропа.
Оставяме сиропирания сладкиш да се охлади на стайна температура, след това го изваждаме от тавичката. Режем го на малки квадратчета и ги украсяваме ароматното реване с кокосови стърготини.
Имам страхотно кокосово реване с лимон!
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа