Начин на приготвяне
Представям ви невероятно реване с дъх на бадеми.
В касерола слагате захарта и водата за сиропа и я слагате на котлона да заври. Прибавяте една ванилия и по ваше желание малко сок от лимон за леко кисел вкус.
От момента на завиране на сиропа му трябват не повече от 2-3 минути и е достатъчно. Сваляте от котлона и оставяте да изстине.
В купа разбивате яйцата със захарта, докато се разтвори захарта. Прибавяте двата вида брашно с бакпулвера, гриса и ванилията.
Разбивате добре до получаването на хомогенна смес. Ако искате вкусът на бадемите да се усеща повече променете грамажите на двете брашна, но крайното количество не трябва да надвишава 1 и 1/2 ч.ч.
Слагате сместа за реването в предварително намазнена тавичка и слагате да се пече на 150 градуса за около 30 минути.
Готовия блат се оставя да изстине съвсем леко. Блатът трябва да е топъл, а сиропът да е охладен, за да се сиропира сладкишът. Никога не сиропирайте ако и двата компонента са топли, блатът ще се разкашка и сладкишът ви няма да има същата консистенция.
И така сиропирате и оставяте блата да поеме сиропа.
Режете бадемовото реване и готово - страхотен лек сладкиш за поднасяне със следобедното кафе.
Бон Апети!