Бадемово реване

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Бадемово реване
Снимка: Vili Naidenova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Сочно реване с дъх на бадеми, защото животът е прекалено кратък, за да го прекарвате в строги диети"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • бадемово брашно - 1/2 ч.ч.
  • грис - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 2 пакетчета
  • за сиропа
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви невероятно реване с дъх на бадеми.

В касерола слагате захарта и водата за сиропа и я слагате на котлона да заври. Прибавяте една ванилия и по ваше желание малко сок от лимон за леко кисел вкус.

От момента на завиране на сиропа му трябват не повече от 2-3 минути и е достатъчно. Сваляте от котлона и оставяте да изстине.

В купа разбивате яйцата със захарта, докато се разтвори захарта. Прибавяте двата вида брашно с бакпулвера, гриса и ванилията.

Разбивате добре до получаването на хомогенна смес. Ако искате вкусът на бадемите да се усеща повече променете грамажите на двете брашна, но крайното количество не трябва да надвишава 1 и 1/2 ч.ч.

Слагате сместа за реването в предварително намазнена тавичка и слагате да се пече на 150 градуса за около 30 минути.

Готовия блат се оставя да изстине съвсем леко. Блатът трябва да е топъл, а сиропът да е охладен, за да се сиропира сладкишът. Никога не сиропирайте ако и двата компонента са топли, блатът ще се разкашка и сладкишът ви няма да има същата консистенция.

И така сиропирате и оставяте блата да поеме сиропа.

Режете бадемовото реване и готово - страхотен лек сладкиш за поднасяне със следобедното кафе.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: