Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Смесваме двата вида брашно и ги пресяваме през сито. Вътре слагаме бакпулвера и разбъркваме.
В купа слагаме захарта и яйцата и разбиваме с миксер много добре. Прибавяме олиото и киселото мляко и отново разбиваме.
Получава се гъста каша. Към нея слагаме постепенно и брашното с бакпулвера и отново объркваме до еднородна смес.
Намазваме с масло 14 формички за мъфини и ги набрашняваме. С помощта на лъжица разпределяме от кашата във формичките и заглаждаме.
Плодовете ги слагаме върху пласт кухненска хартия, за да се отцедят. Отгоре разпределяме от плодовете, така че да има навсякъде. При печенето част от плодовете падат във вътрешната част но мъфинката, а други си остават отгоре и така има плодчета навсякъде.
Печем на 170°C в загрята фурна до готовност за около 23-25 мин. Мъфините стават мекички и с леко кисело сладък вкус заради плодовете.
Да ви е сладко! Хапваме мъфините с малини и къпини с кафе.