Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с боровинки и малини

Пай с боровинки и малини

Пай с боровинки и малини
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • захар - 100 г
  • масло - 200 г студено
  • вода - 2 с.л. ледена
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за пълнежа
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • горски плодове - 300 г боровинки и малини
  • захар - 50 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • течна сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в него. Счупете яйцето и нарежете маслото на малки кубчета. Добавете и останалите продукти.

Намачкайте всичко с пръсти, докато получите гладко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Сложете в блендер крема сиренето, пудрата захар, яйцата и брашното. Разбъркайте до гладкост.

Извадете тестото от хладилника. Вземете форма за пай и я намаслете хубаво. Отделете 1/3 от тестото, а останалото разточете на лист с дебелина 3мм. Прехвърлете го във формата.

Надупчете с вилица. Поръсете с галетата. Изсипете отгоре пълнежа с крема сиренето равномерно. Поръсете с пресни боровинки и малини.

От заделеното тесто направете ленти или формички и ги подредете отгоре върху пая.

Намажете с разбит жълтък, смесен със сметана. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: