Бирена салата

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Бирена салата
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Познайте какво трябва да носите, за да ви поканим да опитате от тази салата"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • бекон - 100 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • яйца - 1 бр.
  • майонеза - 100 мл
  • горчица - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • маслина
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги обелваме. В сгорещен тиган слагаме зехтин и запържваме бекона, който е нарязан на кубчета. След това чукваме яйцето в тигана и бъркаме енергично.

Когато е сготвено яйцето, добавя сварените картофи нарязани на едри кубчета. Целта не е картофите да се запържат, а просто да се стоплят и смесят с бекона и яйцата.

Приготвяме си соса, като в купичка смесваме майонезата и горчицата добре. Посоляваме салата, добавяме повечко черен пипер и соса.

Объркваме добре и изсипваме картофената салата в подходяща чиния. Накрая нарязваме на едро зеления лук и украсяваме с маслина и магданоз.

Салата се консумира топличка и е страхотно мезе за бира.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: