Начин на приготвяне
Сваряваме картофите и ги обелваме. В сгорещен тиган слагаме зехтин и запържваме бекона, който е нарязан на кубчета. След това чукваме яйцето в тигана и бъркаме енергично.
Когато е сготвено яйцето, добавя сварените картофи нарязани на едри кубчета. Целта не е картофите да се запържат, а просто да се стоплят и смесят с бекона и яйцата.
Приготвяме си соса, като в купичка смесваме майонезата и горчицата добре. Посоляваме салата, добавяме повечко черен пипер и соса.
Объркваме добре и изсипваме картофената салата в подходяща чиния. Накрая нарязваме на едро зеления лук и украсяваме с маслина и магданоз.
Салата се консумира топличка и е страхотно мезе за бира.
Да Ви е сладко!