Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Вратни пържоли с бирена марината

Вратни пържоли с бирена марината

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Вратни пържоли с бирена марината
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Свинските пържоли с бирена марината са истинска класика, която определено ни е на сърце"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • бира - 300 - 330 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кимион - 2 щипки
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пържолите с малко сол и подправките. Поставете ги в купа, налейте бирата, в която сте разбъркали киселото мляко.

Оставете да се мариноват за няколко часа в хладилник. Извадете ги 30 минути преди печене.

Загрейте фурната на 200 градуса. На дъното на тава сипете част от мазнината, наредете маринованите пържоли и залейте с бирата и киселото мляко. Поръсете още олио.

Печете докато видите, че течността се е редуцирала наполовина. Не препичайте пържолите, за да останат сочни.

Вратните пържоли с бирена марината са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: